https://accountantskantooralbo.nl/wp-content/uploads/2020/05/Accountants.jpg

Accountants

Wat doet een accountant?

Boekhouding is het proces van organiseren, reguleren, documenteren en evalueren van de financiële administratie van een persoon of bedrijf.

Op persoonlijk vlak kunnen accountants adviseren over financiële beslissingen zoals investeringen, leningen, sparen of mogelijke salarissen. Op professioneel niveau kunnen accountants omgaan met salarisadministratie, audits en belastingverplichtingen voor bedrijven van elke omvang, van eenmanszaken tot multinationale ondernemingen.

Wat moet een accountant weten over mijn financiën?

Om een accountant een uitgebreid beeld te geven van de financiële toestand van u of uw bedrijf, moet u bepaalde informatie verstrekken.

Accountants behandelen 5 hoofdonderdelen van de financiën van een bedrijf: activa, passiva, eigen vermogen, uitgaven en inkomsten.

Zijn er verschillende accountants?

Ja, er zijn twee soorten accountants

Een financial accountant verzamelt financiële gegevens in financiële overzichten. Deze verklaringen zullen worden gebruikt om alle documenten te organiseren die vereist zijn door interne en externe belanghebbenden.

Een management accountant gebruikt financiële informatie van een bedrijf om managers te helpen bij zakelijke beslissingen zoals uitbreiding, verandering van richting, fusie, samenwerkingen etc.

Ben ik wettelijk verplicht om een accountant te hebben?

Het hebben van een accountant is geen wettelijke vereiste voor kleine bedrijven, wel is het algemeen advies om een accountant te nemen, ook als klein bedrijf, dit door de expertise van accountants op veel gebieden.

De wet onderscheidt drie soorten rechtspersonen: klein, middelgroot en groot. Alleen voor de laatste twee categorieën is een accountantscontrole verplicht.

Wanneer voldoet uw onderneming aan de criteria van een middelgrote rechtspersoon?
Dit is het geval indien aan twee van de volgende drie criteria voldaan wordt:
1. balanstotaal is goter dan of gelijk aan 4,4 miljoen euro;
2. netto-omzet is groter dan of gelijk aan 8,8 miljoen euro;
3. er zijn 50 werknemers of meer. Het merendeel van de rechtspersonen in Nederland is aan te merken als kleine rechtspersoon.

Voordelen

Wat wij voor u of uw bedrijf kunnen betekenen.
Kan ik mijn eigen boekhouding doen?

Het is uiteraard mogelijk om uw eigen boekhouding te doen, echter is het belangrijk om ons dan op de achtergrond te hebben om mogelijke fouten of kansen eruit te halen. U doet uw eigen boekhouding dan in een online platform en wij controleren het voor u!

Wat zijn de voordelen van een accountant?

Als u moeite heeft om de financiële rekeningen van uw bedrijf bij te houden, of als u zich meer op andere aspecten van uw bedrijf wilt concentreren, dan zijn wij daar om u te ontzorgen. Wij voeren alle boekhoudkundige taken uit en nemen de verantwoordelijkheid van belastingen van u af, waardoor u tijd en energie vrijmaakt voor de concentratie op andere onderdelen in uw bedrijf.

Hoe kan een accountant mijn startende bedrijf helpen?

Een nieuw bedrijf kan een monumentale taak zijn. Een start-up omvat, naast tal andere taken, marktonderzoek, het kiezen van een bedrijfsnaam, het ontwerpen van logo’s en visitekaartjes, branding, netwerken en product sourcing. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen door esthetiek en de cijfers te vergeten. Een accountant kan uw bedrijf draaiende houden, u de weg wijzen, tijd vrijmaken en fouten vermijden die schadelijk zouden kunnen zijn voor een jong bedrijf.

Hoe kan een accountant mijn groeiende bedrijf helpen?

Ondernemers die hun bedrijf willen uitbreiden, of ze nu naar het buitenland verhuizen, naar grotere kantoren willen upgraden, meer diensten willen verlenen of meer werknemers willen aannemen, moeten het overgangsproces voorzichtig aanpakken. Het nemen van de verkeerde beslissingen in dit overgangsstadium kan het hele bedrijf schaden. Een accountant helpt ondernemers de kosten te beheersen door realistische budgetten op te stellen en door bewijsmateriaal te gebruiken om te bepalen of de geplande veranderingen de onderneming al dan niet ten goede zullen komen.

Hoe kan een accountant helpen met mijn persoonlijke financiën?

Boekhouding is niet alleen voor bedrijven. Als werknemer kom je mogelijk op bepaalde punten in je carrière terecht waar deskundig financieel advies van pas kan komen. Zo kan een accountant uw belastingaangifte verzorgen en pensioenen of salaris- en functiewijzigingen. In het dagelijks leven doen zich situaties voor waarin we mogelijk een aanzienlijk geldbedrag moeten uitgeven of afhandelen, zoals een huwelijk plannen, een hypotheek aanvragen en krijgen, sparen, erfenis afhandelen enzovoort.

Mensen die veel geld verdienen, kunnen baat hebben bij het raadplegen van een accountant. Een accountant kan kan helpen met distributie, belastingen, aandelen etc. Onthoud dat u slechts af en toe een korte afspraak hoeft te maken – het inschakelen van een accountant is niet hetzelfde als het in dienst hebben van een accountant. Twee uur advies op cruciale momenten in uw leven ka een positief verschil maken in je levensbeslissingen.

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
https://accountantskantooralbo.nl/wp-content/uploads/2020/05/DEtails.jpg

Ga in op de details

Hoe vaak moet ik mijn accountant zien?

Dit is helemaal aan u. Hoe vaak u uw accountant ziet, hangt af van uw persoonlijke of zakelijke vereisten. Als u een persoon bent die persoonlijk financieel advies zoekt, wilt u misschien maar één keer per jaar een accountant zien. Evenzo, als u de eigenaar bent van een klein bedrijf, heeft u mogelijk alleen een accountant nodig om te helpen met uw jaarlijkse belastingaangifte. Als u absoluut geen hand in uw boekhouding wilt hebben, wilt u wellicht vaker contact opnemen met een accountant.

Hoe weet ik welke accountant ik moet kiezen?

Het overhandigen van de gevoelige financiële informatie van uw bedrijf kan een delicaat proces zijn dat veel vertrouwen met zich meebrengt. Het is raadzaam om de tijd te nemen om uw beslissing te nemen en zoveel mogelijk zekerheid bij ons op te vragen, u kunt ons altijd telefonisch of per email bereiken, of kom langs voor een vrijblijvend gesprek.

Hoeveel kost een accountant?

Boekhoudkosten kunnen sterk variëren, afhankelijk van de praktijken van het bedrijf of individu dat u kiest, samen met de aard van uw eigen boekhoudkundige behoeften.

Hoewel veel mensen zich aangetrokken voelen tot een eigen boekhouding omdat ze worden afgeschrikt door de kosten, wordt algemeen aangenomen dat bedrijven uiteindelijk de kosten van een goede accountant terugverdienen in de hoeveelheid belasting en vergoedingen die boekhoudkundige expertise kan besparen.

Belang bij
nieuws over alle ontwikkelingen?

Dan bent u bij ons op het juiste adres. geef hieronder uw email adres aan en ontvang wekelijks updates over allerlei financiële ontwikkelingen.