Wanneer de horeca op 1 juni weer zijn deuren opent, mogen twee mensen binnen anderhalve meter van elkaar aan tafel zitten, dit mag als ze niet één huishouden vormen. Dit blijkt uit het gewijzigde protocol van Koninklijke Horeca Nederland.

 

De belangrijkste verschillen ten opzichte van het eerder protocol wat de KHN eerder naar buiten heeft gebracht:

  • Er mogen twee mensen aan een tafel binnen 1,5 meter van elkaar zitten, of een gemeenschappelijke huishouding die uit meer personen bestaat. In het eerste protocol was KHN nog uit gegaan van vier personen. Het kabinet wilde eigenlijk overal de 1,5 meter regel zonder uitzonderingen. Dankzij een intensieve lobby van KHN is het eindresultaat nu twee personen of een grotere gemeenschappelijke huishouding;
  • Er komt een onderzoek om te testen of een schot kan helpen om verspreiding van het virus tegen te houden. Als dat goed werkt dan zouden schotten straks gebruikt kunnen worden op die plekken waar anderhalve meter moeilijk te realiseren is. Nu kan KHN dat niet met zekerheid zeggen en is het ook niet in het protocol opgenomen.

Download HIER het Protocol Heropening Horeca van Koninklijke Horeca Nederland.